Kızamık: Gebelikte uygulanmaz
Kızamıkçık: Gebelikte uygulanmaz. Gebe olmayan kadına uygulandığında 3 ay gebe kalmaması önerilir.
Kabakulak: Gebelikte uygulanmaz.
Poliomyelit (Çocuk Felci): Oral (ağızdan) uygulanan canlı zayıflatılmış aşıdır. Enjeksiyon yolu ile olan ise arttırılmış etkili inaktif virüs aşısıdır. Maruziyet riski yüksek olanlar dışında gebelikte önerilmemektedir. Maruziyet riski yüksek olanlara 4-8 hafta aralıklarla iki doz arttırılmış etkili inaktif virüs aşısı uygulanır. 2. dozdan 6-12 ay sonra 3. doz uygulanır. Fakat salgın durumunda bir doz oral canlı polio aşısı uygulanır.
Sarı Humma: Yüksek riskli bölgelere yolculuk yapılacağında tek doz cilt altı uygulanır.
Varisella (su çiçeği): Gebelikte uygulanmaz. Varisella immunglobulini doğumdan 4 gün çnce veya 2 gün sonra varisella gelişen yenidoğan ya da kadınlara uygulanır.
İnfluenza (Grip): Grip sezonunda (Ekim-Mayıs) trimesterlerine bakılmaksızın tüm gebe kadınlara uygulanır. Her yıl tek doz kas içine uygulanır. İnaktif virüs aşısıdır.
Kuduz: Ölü virüs aşısıdır. Gebelikte uygulanabilir. Herolgu bireysel olarak değerlendirilir.
HPV: Gebelikte uygulanmaz. Gebelikten önce başlanmışsa gebelikte durdurulur. Doğumdan sonra seri en baştan uygulanır. 0,2,6. aylarda 3 dozluk seridir.
Hepatit B: Enfeksiyon riski bulunan kadınlarda uygulanabilir. 0,1 ve 6. aylarda 3 doz kas içine uygulanır. Yenidoğan doğar doğmaz aşılanır. Annenin taşıyıcı olduğu durumlarda yenidoğana immunglobulin de yapılır.
Hepatit A: Uluslararası yolculukta riski bölgeye gidilecekse uygulanır. 6 ay ara ile iki dozdur, kas içine yapılır. inaktif virüs aşısıdır.
Pnömokok: Normal popülasyondaki endikasyonlar gebelikte de aynıdır. Dalağı olmayan, böbrek, kalp ya da akciğer hastalığı olan immun sistemi zayıflamış ya da sigara kullanan kadınlarda önerilir.
Meningokok: Endikasyonlar gebelikle değişmez, salgınlarda önerilir.
Tifo: Yakın ve sürekli maruziyeti olanlar ve riskli bölgelere yolculuk yapanlar dışında önerilmez
Tetanoz aşısı: Ülkemizde Td şeklinde 2 doz gebelikte önerilir. Gelişmiş olan ülkelerde aselüler boğmaca aşısının da ekli olduğu 27-36. haftalar arasında tek doz uygulanır. Tdap şeklinde olan bu aşı erken bebeklik döneminde bebeği boğmacadan da korumaktadır.